29.10.09

Karalahana Corbasi ve Bazlama


Benim cok sevmedigim ama Esimin bayilarak yedigi Karalahana corbasi ve ilk denemem :))

MALZEMELER
  1. karalahana
  2. 1 su bardagi kurufasulye veya barbunya ( cok cesitli malzemelerde koyuylar)
  3. misir unu
  4. üzerine yakmak icin : tereyag ,,zeytinyag,, pul biber ve tou kirmizi biber
  5. su

YAPILISI

  • fasulye veya barbunya haslanir
  • büyük bir tencerede su kaynatilir
  • lahanalar yikanir ve ince ince dogranir, tencereye atilir.
  • biraz haslandiktan sonra unu ilave edilir( unu suyla cözdürün ve öyle ekleyin)
  • ardindan da fasulyeler konur kaynatilir.
  • baska bir tarafta yaglar pul ve toz biberle yakilir ..
  • yakilan yag tencereye ilave edilir ....
  • AFIYET OLSUN

..........................................................................................................

BAZLAMA

un , 1 maya ve sirf sütle yaptim ... 1 satten fazla dinlendiler .......

__________________________________________________________

Keine Kommentare: